Andersen rostfria vinschar

Loggor

Andersen Winches är världens ledande tillverkare av vinschar i rostfritt stål. 

Det finns starka skäl till att vinscharna från Andersen ser lite annorlunda ut än övriga vinschar på marknaden.

Vinschtrumman i kallpressat rostfritt stål är stark, tålig och utrustad med de unika Power Rib-räfflorna Det är stående rillor på vinschtrumman som tillsammans med den polerade ytan ger ett perfekt avvägt grepp mot skotlinan, samtidigt som skotet kan glida uppför trumman med minimal friktion även under belastning. Detta ger vinschen en hög verkningsgrad samtidigt som slitaget på skot och fall blir minimalt. Greppet mot skotlinan håller sig dessutom konstant från år till år, opåverkat av nötning av vinschytan. Det välavvägda greppet gör också att det krävs färre varv på vinschen, vilket underlättar vid till exempel kryss.

Materialvalet är naturligtvis avgörande för slutresultatet. Vinscharnas trumma och andra synliga delar är tillverkade i polerat rostfritt stål och bottenplattan är av aluminiumbrons som är ca. 2 ½ gånger starkare än vanligt brons. Kugghjul och låsklackar är tillverkade av bearbetat AISI 316 kallpressat rostfritt stål, och är så starka att wincharna aldrig riskerar att släppa.

Materialvalet bidrar till ett minimalt underhållsbehov, och dessutom kommer en Andersen vinsch att se lika bra ut år efter år. 

Vi erbjuder ett komplett sortiment av skot och fallvinschar från Andersen: alltifrån manuella vinschar, elektriska vinschar, uppgraderingssatser (manuell till elektrisk vinsch) och hydrauliska vinschar.