Relingslist Nordic

Relingslist Nordic

Relingslist i aluminium med enkel och flexibel montering av beslag.

Nordic relingslist är tillverkad av silveranodiserad strängpressad aluminium och sitter monterad på många svenskbyggda segelbåtar från slutet 70-talet och framåt.

Förutom att den fungerar som en säker fotlist och avbärarlist, har den även till uppgift att dölja skarven mellan skrov och däck samt även hjälpa till att fästa däcket till skrovet. 

Listen har en fläns på insidan upptill där beslag som pollare och mantågsfötter hakas fast. Detta gör att man inte behöver borra i aluminiumlisten och därmed förstöra ytbehandlingen samt att beslagen kan monteras var det passar längs listen och bultas genom däck. Övriga beslag som kan anslutas till listen är pollare, ankarrulle och mantågsfötter. Om däcket lutar lite utåt kan det vara viktigt att mantågsfötterna är vinklade inåt för att få stöttorna att stå lodrätt.

Relingslisten finns i två varianter, med 7mm eller 15mm fläns, beroende på hur långt ner på utsidan skrovet man vill att listen ska täcka. Levereras i 4 eller 6 meters längd. Använd skarvbeslag (med passande fläns 7 eller 15mm) för att skarva ihop lister till önskad totallängd. Det finns också speciella ändbeslag för att få snygga ändar på listen. 
CC-mått mellan bulthål (försänkta hål för M8) är 120mm.