Plastimo livflottar

Livflottar

Livflotte från Plastimo - ett säkert val

Plastimo har mycket lång erfarenhet och gott rykte när det gäller tillverkning av livflottar. Tillverkningen sker i egna anläggningar under rigorös kontroll och man lämnar hela 18 års garanti på sina livflottar. Plastimo har alltid legat i framkant när det gäller produktutveckling, bl.a. var man först med, och länge helt ensamma om att vakuumförpacka sina flottar. Vakuumpackningen innebär att livflotten ligger mycket väl skyddad mot omgivande luft och fukt, vilket borgar för att flotten behåller sina egenskaper under lång tid. En annan detalj är den unika tub-i-tub konstruktionen, där livflottens pontoner består av ett skyddande ytterhölje i vävburen PVC 1100 decitex med separat innerslang i polyuretan. Konstruktionen ger en mycket slitstark och tät livflotte med minimerad risk för punktering.

Tub-i-tub konstruktion

Varje flytponton har ett skyddande ytterhölje och en innertub i polyuretan. Ger en mycket slitstark och tät livflotte. Unikt för Plastimo.

Vakuumförpackning

Skyddar flotten mot påverkan från luft och fukt och ger en lång livslängd.

Stor öppning

Underlättar äntring direkt från båt.

Synlighet

Flytkammare i signalgult och tak i fluorescerande orange för bästa synlighet. Reflexer är standard.

Isolerande dubbelgolv

En aluminiumöverdragen matta av isolerskum ligger på flottens botten för att isolera från det kalla vattnet och reflektera kroppsvärmen.

Separata flytkammare.

Plastimo livflottar har två separata flytpontoner som är helt oberoende av varandra. Punkteras den ena så håller den andra fortfarande luften.

Patenterad avfyrningsmekanism

Gasflaskans eget tryck utnyttjas för att minska den kraft som krävs för att dra i utlösningslinan.

   

Cruiser

Modellval:

(För yrkesfartyg 5-15 m se länk HÄR)

Cruiser

En mycket bra livflotte för normalt fritidsbruk under vår till höst i mer kustnära vatten, t.ex. Östersjön och Nordsjön.

Användning vår till höst: Uppblåsningstemperatur 0 till + 65oC.

Finns för 4-, 6-, eller 8 personer. Väska eller container.

Se utrustningslista

   

Transocean ISO9650-1

Transocean ISO9650-1 med ramp

Transocean ISO 9650-1 och Transocean ISO9650-1 med ramp

Livflottar för långfärdssegling över större öppna hav där hårda vindar och exceptionell våghöjd kan förväntas.

Året-runt-bruk: Uppblåsningstemperatur -15 till + 65oC (Grupp A).

Havskappsegling: För havskappsegling enl. ISO965-1, Grupp A,  t.ex. vid  ARC.

Båda modellerna uppfyller till fullo ISO9650-1 standard. Den enda skillnaden mellan dem är att Transocean ISO9650-1 med ramp är utrustad med halvhård ramp för ombordstigning istället för bandstege.

Transocean ISO9650-1 och ISO9650-1 med ramp finns dessutom i två varianter med olika utrustningspack, beroende på förväntad tid till räddning. Standardpack <24h och  utökad pack  >24h. Den utökade packen innehåller bl.a. vatten- och matransoner. Se utrustningslista.

Transocean ISO9650-1 finns för 4, 6 eller 8 eller 10 personer, antingen i väska eller i hård plastcontainer.

Transocean ISO9650-1 med ramp finns för 4, 6 eller 8, 10 eller 12 personer, endast i hård plastcontainer.

   

Storlek:
När det gäller yrkesbåt eller havskappsegling kräver reglerna att livflotte ska vara avsedd för minst så många som det finns personer ombord. Antalet går att dela upp på flera livflottar. För fritidsbåt väljs lämpligast storlek efter hur många man normalt är ombord (minsta storlek är dock för 4 personer) Man behöver inte överdimensionera, en flotte som är fullastad är stabilare. Man håller dessutom värmen bättre om man sitter trångt. En mindre livflotte väger mindre och har mindre mått även oaktiverad vilket gör den lättare att hantera vid aktivering i skarpt läge.

Väska eller Container:
Ska livflotten vara monterad ute på båten och vara exponerad för väder, vind och ev yttre åverkan väljs absolut Container-variant. Finns olika fästen för däck, pulpit eller skott. Tänk på att den ska vara lätt att nå, sjösätta och aktivera. Väsk-varianter förvaras i lättåtkomligt skyddat utrymme. Dessa kan ibland vara enklare att hantera då de är lättare att bära och förflytta med en hand.
Notera: För havskappsegling enligt ISAF regeln tillåts serviceintervall efter tillverkarens rekommendationer (3 år för Plastimo livflottar) när det gäller flottar förvarade i container. Väsk-varianter måste enligt ISAF packas om vart annat år.

Service av din flotte:
Plastimo livflottar levereras med 18 års garanti. En förutsättning för att garantin skall gälla är att flotten servas av en auktoriserad servicestation  var 3:e år. Plastimo har ett stort nätverk av auktoriserade servicestationer runt om i världen.